به رسانه ی ارتباطی مجتمع آموزشی کوثر خوش آمدید
حفظ سلامت مغز مانند سلامت سایر بخشهای بدن و تناسب اندام باید مورد توجه قرار گیرد.
اتحادیه پژوهشهای مغزی آمریکا میگوید: برای حفظ سلامت مغز و جلوگیری از کاهش عملکرد آن که با افزایش سن رخ میدهد، کارهای زیادی میتوان انجام داد که باید بخشی از برنامه تناسب کلی اندامها باشد.
این اتحادیه انجام ده اقدام زیر را برای بهبود سلامت مغز توصیه میکند:
1- خوردن رژیم غذایی سلامتبخش مغز:
رژیم غذایی که غنی از اسیدهای چرب امگا-3 (که ماهیها حاوی مقدار زیادی از آن هستند)، پروتئین، مواد آنتیاکسیدان، میوهها و سبزیها و ویتامین های گروه B و مقدار کمی چربیهای ترانس باشد و میزان متعادلی از مواد نشاستهای یا کربوهیدراتی را داشته باشد، سلامت مغز را حفظ میکند.
- ذهن خود را فعال نگهدارید:
فعالیتهایی مانند آموختن یک زبان یا مهارت جدید، حل کردن جدول کلمات، رفتن به کلاسهای آموزشی، و یا یادگیری رشتههای هنری میتواند ذهن شما را فعال نگهدارد.
ورزشکردن می تواند گردش خون را فعال کند، توازن و هماهنگی بدن را بهبود بخشد و از بروز بیماریهایی مانند بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت که خطر زوال عقل یا دمانس را میافزایند، جلوگیری کند.
گذراندن وقت با دوستان، انجام کارهای داوطلبانه و مسافرت میتواند مغز شما را فعال و سالم نگهدارد.
نداشتن خواب کافی میتواند اثراتی منفی بر سلامت مغز داشته باشد.
شرکت در تمرینهای یوگا، گذراندن وقت با دوستان یا انجام سایر فعالیت های کاهنده استرس، به حفظ توانایی یادگیری و قدرت حافظه کمک میکند.
به سر گذاشتن کلاه ایمنی در بعضی مشاغل خاص و موقع سوار شدن بر موتور، و بستن کمربند ایمنی در حین رانندگی از صدمهخوردن مغز که میتواند با افزایش خطر زوال عقل یا دمانس همراه باشد، جلوگیری می کند.
حفظ وزن متناسب، ورزشکردن، خوردن غذای متعادل و مغذی، و کنترل استرس خطر ابتلا به بیماریهایی مانند دیابت، بیماری قلبی، فشار خون بالا را که بر مغز تاثیر میگذارند، کاهش می دهد.
سیگار کشیدن و داروهای روان گردان میتوانند باعث افزایش خطر ابتلا به دمانس و زوال قدرت شناختی شوند.
اگر با توجه به سابقه خانوادگی تان در معرض ابتلا به زوال عقل یا دمانس در دوران سالمندی هستید، با پزشک خود در مورد شیوههای حفظ سلامت مغز و جلوگیری یا کند کردن پیشرفت زوال قوه شناختی مشورت کنید.
منبع : همشهری