به رسانه ی ارتباطی مجتمع آموزشی کوثر خوش آمدید
a
پرهیزکاران آنهایی هستند که به غیب ایمان میآورند و نماز برپا میدارند و از تمام نعمتها و مواهبی که به آنها روزی دادهایم انفاق میکنند.«بقره ، ?»
خداوند پنج صفت اساسی برای افراد متقی و پرهیزکار بیان فرمود.
?ـ ایمان به غیب، ?ـ ارتباط با خدا (اقامه نماز) ?ـ ارتباط با انسانها (انفاق) ?ـ ایمان به تمام پیامبران خدا، ?ـ ایمان به رستاخیز
کسی که شبانه روز لااقل پنج بار در برابر ذات مقدس حضرت حق قرار میگیرد و ارزش سخن گفتن با او را پیدا میکند، تصورات او، افکار او، کردار و رفتار او همه خدایی میشود و چیزی بر خلاف خواست خدا انجام نمیدهد. مشروط بر این که راز و نیاز و نماز او به درگاه پروردگار از جان و دل سر چشمه بگیرد و با تمام قلب رو به درگاه پاک او آورد.
راز و رمز بقای انسانیتِ انسان و سعادت و جاودانگی او در هر دو عالم عبودیت و بندگی خداوند متعال است و سرآمد عبودیت و بندگی نماز می باشد، نمازی که شرط اصلی ورود به بهشت برای بهشتیان، و ترک آن شرط ورود به جهنم و در زمره کافران قرار گرفتن است. نماز آنقدر مهم است که قبولی تمام اعمال حسنه و خیر بستگی به قبولی آن دارد وانسان تارک الصلاة هیچ یک از اعماش مورد قبول واقع نمی شود.
طبق همین احادیث است که بزرگان فرموده اند: چون شرط قبولی همه اعمال بستگی به قبولی نماز دارد و از آنجایی که نماز عمود دین است با دستیابی به اسرار نماز، راه رسیدن به اسرار سایر عبادات هموار می شود
پیامبر بزرگوار اسلام ( ص ) می فرماید : ” هر چیز را چهره ای است و چهره دین ، نماز است . سعی کنید کمال و زیبایی این چهره را حفظ کنید .”
به تعبیر رسول خدا (ص ) همانطور که در یک ساختمان ، ستونها نقش حافظ و نگهدارنده را دارند ، نماز هم نقش ستون را در خانه دین ایفا می کند . هنگامی که ستون خانه درهم بریزد و سقوط کند ، هر قدر دیوارها و پنجره ها محکم باشند ، نمی توانند مایه قوام بنا شوند . هنگامی که ارتباط انسان با خداوند از طریق نماز تداوم نیابد ، بنای ایمان فرو می ریزد و سایر اعمال ، اثر و خاصیت خود را از دست می دهند . به عبارت دیگر ، نماز بگونه ای است که به سایر اعمال انسان ، ارزش و معنا می بخشد . چرا که نماز ، مجموعه ای منسجم از گفتار ، اعمال و انگیزه های پاک و خالصانه است . تکرار این مجموعه در شبانه روز ، بذر اعمال نیک را در جان انسان می پاشد و روح او را پاک و مصفا می سازد .
حضرت علی (ع) و سفارش به نماز
امیرالمؤمنین علی (ع) همواره یارانش و نزدیکانش را سفارش می کرد که: مردم! نسبت به اقامه و خواندن نماز متعهد باشدی و به آن اهمیت بدهید، آن را حفظ کنید و مراقبت نسبت به نماز داشته باشید، زیاد نماز بخوانید و با نماز خود را به خدا نزدیک کنید.
آیا پاسخ جهنمیان را نشنیده اید، هنگامی که از آنها میپرسند: چرا شما جهنمی شدید و به دوزخ رفتید؟ می گویند: ما از نمازگزاران نبودیم.
همانا نماز، گناهان را چون برگ های پاییزی فرو می ریزد، و غل و زنجیر گناهان را از گردن می گشاید.
انسانهای مؤمنی که حق نماز و اهمیت آن را شناختند و به آن پی بردند زرق و برق دنیا و زیور دنیا آنها را از نماز بازشان نمی دارد و روشنایی پشمشان یعنی اموال و فرزندان آنها را غافل از نماز نمی کند و مانع نمازشان نمی شود.
امام کاظم (ع) میفرمایند: هفت صفت است که در هرکه باشد انسانی کامل، ایمانش کامل و همه درهای بهشت به رویش باز است:
?) وضو را شاداب و درست بگیرد. (یعنی غرض آب فراوان ریختن نیست.)
?) نماز را درست و نیکو بخواند. (یعنی نماز او را از خلاف بازبدارد.)
?) خمس و زکات مالش را بدهد. (زکات چشم حرام نگاه نکردن است، زکات گوش حرام گوش نکردن است، زکات زبان دروغ و غیبت نکردن است.)
?) غضب را برای خدا در خود نگه دارد.
?) زبانش را برای خدا حبس کند.
?) برود احکام دینی خود را به وسیله? قرآن و سنت یاد بگیرد.
?) خیرخواه رسولالله (ص) و اهل بیت (ع) باشد. (یعنی همانطور که آنها فرمودند بگوید و همانطور که آنها زندگی کردند زندگی کند.)ش